Idea biedt online kunst en cultuur.
 
Bekijk de online versie
 
 
RegioCultuurCentrum Idea  
Nieuws van Idea
Zakelijke nieuwsbrief april 2020
 
 
Bibliotheek   |   Kunstencentrum   |   Theater   |   Kunstuitleen   |   Cultuurpunt   |   Volksuniversiteit
 
 
Idea heeft ondanks sluiting veel te bieden

 

Door de coronacrisis en de adviezen van het RIVM en de maatregelen van de landelijke overheid zijn alle vestigingen van Idea tot en met 28 april gesloten. Elke organisatie in Nederland heeft een eigen verantwoordelijkheid om mee te helpen in de bestrijding van het virus. Idea houdt zich daarbij nauwgezet aan de adviezen en de uitgangspunten van het RIVM. Dat betekent dat wij gesloten zijn, maar juist nu op een andere en veilige manier kunst en cultuur willen bieden.

 
 
Idea heeft volop activiteiten voor thuis

 
 
 

Bibliotheekleden kunnen volop e-books en luisterboeken lenen. En wie nog geen abonnement heeft, kan zich online inschrijven voor een e-book abonnement. Daarnaast is er op onze website veel te vinden. Van tips en adviezen om van lezen te genieten, mee te doen aan een online leeskring, tips en tools voor mediaopvoeding, schrijfwedstrijden, leuke theatervoorstellingen tot een virtuele rondleiding in een museum. Speciaal voor kinderen is er een Berenpagina ontwikkeld en staat er een leuke designerwedstrijd op de site.

 
 
 
 
Maak een vlog in Zeist

 
 
 

Inwoners van Zeist kunnen in deze bijzondere tijd laten zien waar zij thuis mee bezig zijn. Wie thuis aan de slag is gegaan met schilderen, tekenen, puzzelen, berenjacht, schrijven, fotograferen, sport of muziek kan dit laten zien en anderen inspireren! Iedereen is welkom om een vlog te maken en te sturen naar tv@slotstad.nl. Een eenvoudige handleiding staat op ideacultuur.nl/vlog. Deze activiteit is een initiatief van Slotstad RTV, Cultuur in Zeist, Bibliotheek Idea, het Kunstenhuis en Sportief Zeist!

 
 
 
 
Veel lessen kunstencentrum online
 
 
 

De dans en musical leerlingen van het Kunstencentrum kunnen nu thuis online hun lessen blijven volgen net als de volwassen cursisten keramiek en tekenen/schilderen. Van kinderen en ouders ontvangen we enthousiaste reacties! De online lessen zijn een manier om toch contact met elkaar te hebben, creëren een gevoel van verbondenheid, geven plezier en ontspanning en je bent er toch even uit bent. Niet voor alle lessen is het online lesgeven haalbaar. Het Kunstencentrum kijkt er reikhalzend naar uit om weer open te gaan zodat deze lessen ook weer opgepakt kunnen worden.

 
 
 
 
Hulp bij WhatsApp of Skype

 
 
 

Wie graag het contact met familie en vrienden houdt en nog geen WhatsApp of Skype heeft, kan hulp krijgen bij het installeren hiervan. Vrijwilligers van de bibliotheek geven advies bij het installeren van WhatsApp, Skype, e-books of luisterboeken via 085 82 22 777 van maandag tot en met vrijdag van 10.00-12.00 en van 14.00-16.00 uur. Stap voor stap geven onze vrijwilligers uitleg. Meer informatie is ook te vinden op www.ideacultuur.nl/thuis-online.

 
 
 
 
Leesclub nu via videobellen!

 
 
 

Elke vrijdagochtend van 11.00-11.30 uur kan iedereen meedoen met het Boekgesprek. Via videobellen kan iedereen meekijken en actief meedoen. De bijeenkomst duurt ongeveer een half uur. Gepland staan De Pest van Albert Camus, Brood, zout en wijn van Vonne van der Meer, De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld en Het Hooge Nest van Roxanne van Iperen.

 
 
 
 
Alternatieve Theatervoorstellingen 

 
 
 

Nu Theater Idea tot en met 1 juni is gesloten, kan iedereen toch thuis van theater genieten want op de website van Theater Idea staan nu leuke voorstellingen. Hummelinck Stuurman Theaterproducties heeft de vorig seizoen zo bejubelde voorstelling Turks Fruit in z'n geheel online gezet. Van Stefano Keizers kun je nu genieten als presentator van het programma Experimensen. Ook Alexander Broussard & 003 kun je nu gewoon live horen spelen via de link naar zijn album op onze website.

 
 
 
 
Mama Lokaal gewoon via Zoom!

 
 
 

Laat de was de was, leg je werk even opzij, neem een kopje koffie/thee en 'Zoom-in' bij Mama Lokaal Bilthoven om andere moeders uit de omgeving te ontmoeten! Mama Lokaal is er elke woensdag tussen 10:00 en 11:30 uur. Er kan volop gepraat worden over de ups and downs van het ouderschap en de dynamiek van het opvoeden tijdens deze coronacrisis. Op verzoek kunnen ook speciale gasten worden uitgenodigd. Ideeën of verzoeken zijn welkom via debilt@ouderslokaal.nl.

 
 
 
 
Kunstuitleen organiseert bijzonder project

 
 
 

Het project waar de kunstuitleen bij betrokken is voor kinderen van de Da Costa school ligt even stil. Net als veel andere onderwijsprojecten. Daarom bedenkt onze specialist gewoon een nieuw contactloos mail art project. Ouders die bij een lokale winkel boodschappen doen, kunnen een knutselpakket voor hun kind ophalen. Hiermee kunnen kinderen een brief maken voor ouderen in Molenschot, Daelhoven en Batenburg. De inwoners krijgen nu helaas geen bezoek meer en vereenzamen snel. De kinderen maken een mooie brief die natuurlijk voor de zekerheid eerst in quarantaine komt te staan. Een tijd later worden de bewoners opgevrolijkt door de prachtige brieven van de kinderen.

 
 
 
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Fb  
 
 
RegioCultuurCentrum Idea
Markt 1 - 3701 JZ Zeist