KunstenHuis Idea
 
 
 
 
Bibliotheek   |   Kunstencentrum   |   Theater
 
 
Kunstuitleen   |   Cultuurpunt   |   Volksuniversiteit
 
S
Kunst Doe Boek voor kinderen
 
Alle basisschoolleerlingen krijgen deze week Het Kunst Doe Boek cadeau. Dit is een Doe Boek met daarin leuke spelletjes, activiteiten en leuke weetjes over kunst en cultuur in de eigen buurt voor tijdens de zomervakantie. Dit schooljaar hebben kinderen hun kunstonderwijs voor een deel moeten missen, dat was voor RegioCultuurCentrum Idea en KunstenHuis De Bilt-Zeist de aanleiding om het Kunst Doe Boek te maken. Vanaf deze week ontvangen 18.748 kinderen van 88 basisscholen in Soest, De Bilt, Bunnik, Driebergen en Zeist het Kunst Doe Boek.
 
S
 
Cultuuronderwijs voor ieder kind

Ieder kind heeft recht op cultuuronderwijs. Dat is het uitgangspunt waarmee KunstenCentrum Idea en KunstenHuis met de basisscholen in de gemeenten Soest en Zeist plannen hebben besproken om kunstonderwijs een vaste plek binnen het schoolcurriculum te geven. Om deze plannen te bekrachtigen zijn zij gekomen tot een Cultuurakkoord. In dit akkoord zijn de afspraken en ambities tussen basisscholen, culturele organisaties, gemeenten en provincie rond kunst- en cultuuronderwijs voor de komende jaren vastgelegd. Ook in gemeente De Bilt is het convenant al door veel scholen en organisaties ondertekend.

Cultuurakkoord Soest 
Cultuurakkoord Zeist

 
 
S
 
Idea en KunstenHuis kiezen voor fusie
Regiocultuurcentrum Idea en KunstenHuis De Bilt-Zeist hebben de intentie uitgesproken om per 1 januari 2022 te gaan fuseren. De afgelopen maanden hebben beide organisaties onder leiding van een externe adviseur inventariserende gesprekken gevoerd over de taken en uitdagingen die zij in de toekomst voor de beide cultuurcentra zien en hoe deze door samenwerking elkaar kunnen versterken. Hiermee ontstaat een krachtig en toekomstbestendig cultuurcentrum in de regio met een sterke positie op taal-, kunst en cultuureducatie, mediawijsheid, cultuurparticipatie en cultuurbeleving.
Foto: Rob Schouw (KunstenHuis) en Frans Funnekotter (RegioCultuurCentrum Idea)
 
Lees meer   S
 
S
 
Theater Idea start kaartverkoop
Theater Idea in Soest heeft een theaterprogramma vol mooie, grappige, ontroerende, inspirerende en leuke voorstellingen samengesteld. De kaartverkoop is van start. We kunnen niet wachten om weer artiesten en publiek te ontvangen. Pieter Derks, Daniëlle Schel en Joris Linssen & Caramba staan op het programma. Nu zijn er kaarten te koop voor de voorstellingen van september t/m december. Voorlopig zijn er 40 kaarten per voorstelling beschikbaar, als we meer publiek mogen ontvangen komen er meer kaarten in de verkoop. Theater wordt mooier dan ooit!
 
Programma   S
 
S
 
Een maatschappij heeft cultuur nodig
Het afgelopen jaar maakt nog meer duidelijk hoe belangrijk cultuur is voor mensen. Cultuur raakt mensen, het verrijkt de beleving en verbindt mensen met elkaar. Idea zet cultuur in als middel en als doel. Zo bieden we aan veel mensen de kans om mee te doen in de maatschappij. De manier waarop we het maatschappelijk functioneren van de inwoners van onze gemeenten versterken, is te lezen in het jaarverslag 2020.
 
Jaarverslag 2020   S
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb  
 
S