RegioCultuurCentrum Idea
 
 
 
 
Agenda   |   0-8 jaar   |   8-12 jaar   |   Cursussen   |   Voorstellingen
 
Spaar voor leuke cadeautjes!
 
Een bezoek aan Bibliotheek Idea is nu nóg leuker geworden! Elke keer als je boeken leent of meedoet aan een activiteit, krijg je een sticker voor je spaarkaart. Een volle spaarkaart kun je inruilen voor een cadeautje. Dus kom snel naar de Bibliotheek, vraag om een spaarkaart en begin met sparen!
S
Sinterklaas!
 
De gezelligste Sinterklaasverhalen en -liedjes vind je op onze speciale Sinterklaas pagina. We hebben ook hele leuke Sint activiteiten, dus neem snel een kijkje!
Sint pagina   S
Het is weer tijd voor pepernoten, chocoladeletters, schoencadeautjes en natuurlijk ook Sinterklaasliedjes. Muziekweb heeft leuke liedjes voor je op een lijstje gezet.
 
Woensdag 2 december staat het Voorleeskwartiertje in het teken van Sinterklaas en woensdag 23 december is het thema Kerst. Voor 0-4 jaar, in Bilthoven en Zeist.
In plaats van pepernoten te strooien, zijn de pieten in de bieb met alle letters gaan gooien... Vind jij de letters terug? Voor alle kinderen, in alle vestigingen.
 
Ken je de Gluurpieten al? Ze verstoppen zich op ramen bij jou in de buurt, misschien ook wel bij Bibliotheek Idea. Als je heel goed kijkt, kun je ze vinden!
S
 
Sinterklaas instrumentenfeest
Theater van Santen speelt een compleet en sfeervol programma, boordevol bekende Sinterklaasliedjes. Het wordt een groot feest voor kinderen en volwassenen! Vrijdag 4 december in Theater Idea, Soest.
Kaarten   S
 
S
Bookflix
 
Vergeet Netflix, nu is er Bookflix! Met Bookflix kun je zelf op zoek naar een passend boek over vroeger. Bij de meeste boeken kun je een booktrailer bekijken. Zo weet je nog beter wat je kunt verwachten.
Lees meer   S
E-books en luisterboeken
 
Als je lid bent van de Bibliotheek, kun je e-books en luisterboeken lenen via de online Bibliotheek. Er zijn mooie voorleesboeken voor peuters, grappige kinderboeken en spannende boeken voor young adults.
Online Bibliotheek   S
S
Robokids: Animatie Kerstfilm maken
 
Maak je eigen stopmotion film! Je bedenkt een verhaal en maakt met papier, figuurtjes en Lego je personages en decor. Met een speciale app zorgen we dat jouw figuren tot leven komen en de leukste avonturen beleven! Zaterdag 12 december in Soest en Zeist.
Robokids   S
S
Kerst knutselmiddag
 
Jongerenwerk De Schoudermantel organiseert woensdag 16 december een knutselmiddag in de Bibliotheek in Bunnik. De knutselmiddag staat in het teken van Kerst. Voor kinderen uit groep 7 en 8.
Lees meer   S
Kindercollege: Illustreren
 
Tijdens de Nationale Voorleesdagen komt Niek van De Prentenmaker vertellen over het illustreren van prentenboeken en geven we een mini-workshop. Woensdag 13 januari in Zeist, voor 8-12 jaar.
Lees meer   S
S
 
Nieuwe cursussen
In januari beginnen nieuwe cursussen bij Kunstencentrum Idea in Soest. Voor een speelse kennismaking met dans is er Peuter- en Kleuterdans. Bij Kinderatelier, Fotoatelier, Boetseren en Striptekenen ontwikkelen kinderen hun creativiteit. Vindingrijke, stoere jongens en meisjes kunnen meedoen met YouTube Expert en Technolab en voor wie spanning en uitdaging zoekt, zijn onze circuslessen een echte aanrader.
Aanbod   S
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb  
 
S