Onderwijskansenbeleid, Volksuniversiteit, Robokids en meer.
 
Bekijk de online versie
 
 
RegioCultuurCentrum Idea  
Nieuws over Idea
Zakelijke nieuwsbrief januari 2020
 
 
Bibliotheek   |   Kunstencentrum   |   Theater   |   Kunstuitleen   |   Cultuurpunt   |   Volksuniversiteit
 
 
Idea versterkt onderwijskansenbeleid in Soest
 
 
 

Idea start in 2020 met een taalstimuleringsproject in het kader van Onderwijskansenbeleid. Leesconsulenten van Bibliotheek Idea gaan twee basisscholen en vijf kinderopvangvestigingen ondersteunen in het creëren van een aantrekkelijk voorleesklimaat met als doel ouders te stimuleren vaak aan hun jonge kinderen voor te lezen en een voorleestraditie op te bouwen binnen het gezin.

  Lees meer    
 
 
 
 
Volksuniversiteit nu ook in De Bilt en Zeist
 
 
 
Met ingang van dit seizoen verzorgt Idea vanuit de Volksuniversiteit ook cursussen, workshops en lezingen in Bilthoven en Zeist. Met succes zijn onder andere cursussen Italiaans en Spaans in Bilthoven opgestart en diverse cursussen persoonlijke ontwikkeling in Zeist.
  Lees meer    
 
 
 
 
Appeltaartconcerten voor ouderen
 
 
 
Idea heeft in diverse vestigingen Appeltaartconcerten georganiseerd. Met Appeltaartconcerten van Gouden Dagen krijgen ouderen die niet vanzelfsprekend meer naar concerten gaan, de kans om samen in Idea naar de mooiste klassieke muziek te luisteren.
  Lees meer    
 
 
 
 
Steeds meer kindercolleges
 
 
 
Je kunt kennis uit boeken halen, maar je kunt nu ook komen luisteren in Bibliotheek Idea naar mensen die alles weten van een onderwerp. Nieuwsgierige kinderen tussen de 8 en 12 jaar leren van alles over verrassende onderwerpen bij de gratis Kindercolleges. Er zijn Kindercolleges in Zeist en Soest en binnenkort ook in Bilthoven en Bunnik.
  Lees meer    
 
 
 
 
Onderzoek Beeld van Bunnik
 
 
 
De Gemeente Bunnik en haar partners op het gebied van sport, cultuur en welzijn waaronder ook Idea, starten een onderzoek naar wat er écht leeft onder de inwoners van Bunnik. De gemeente Bunnik is nieuwsgierig naar de kansen die burgers zien voor de ontwikkelingen binnen de gemeente en naar de ervaringen met de dienstverlening en de faciliteiten in de gemeente Bunnik.
  Lees meer    
 
 
 
 
Robokids programma succesvol
 
 
 
In 2019 is Bibliotheek Idea gestart met een Robokids programma, omdat digitale geletterdheid een van de speerpunten wordt in het toekomstige onderwijs. Met Robokids stelt Bibliotheek Idea zich als doel kinderen spelenderwijs en, op een voor iedereen toegankelijke manier, digitaal vaardiger te maken.
  Lees meer    
 
 
 
 
Kunstencentrum Idea stimuleert jongeren
 
 
 
Kunstencentrum Idea heeft samen met Balans en het Griftland College een aanvraag bij de gemeente ingediend waardoor er nu een jongeren cultuurcoach in Soest is. Door de inzet van cultuurcoach Riëndy Holder willen de partners deelname aan culturele activiteiten voor alle jongeren mogelijk maken.
  Lees meer    
 
 
 
 
Vele Gasten aan Tafel in Bunnik
 
 
 
Gast aan Tafel is een wekelijkse, laagdrempelige lunchbijeenkomst in Bibliotheek Idea in Bunnik. Ontmoeten, leren en inspireren staan centraal. Idea ontving inmiddels negentien speciale gasten die hun verhaal deelden hun ervaringen.
  Lees meer    
 
 
 
 
Nieuwe dBos scholen in Zeist van start
 
 
 
In 2019 zijn drie nieuwe scholen aangesloten bij de Bibliotheek op School. Basisschool De Nije Kroost, Montessorischool locatie Griffensteyn en de nieuw opgerichte islamitische school Al Amana gaan structureel werken aan het leesplezier van hun leerlingen. De leesconsulent van Bibliotheek Idea enthousiasmeert leerlingen bij het lezen, maar ondersteunt ook het leerkrachtenteam zodat zij zelf meer met verhalen, boeken en boekpromotie aan de slag gaan.
  Lees meer    
 
 
 
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Fb  
 
 
RegioCultuurCentrum Idea
Markt 1 - 3701 JZ Zeist