RegioCultuurCentrum Idea
 
 
 
 
Bibliotheek   |   Kunstencentrum   |   Theater   |   Cultuurpunt   |   Volksuniversiteit
 
Aangepaste openingstijden en tarieven
 
Tijdens en rond de december feestdagen heeft Bibliotheek Idea aangepaste openingstijden. Sommige vestigingen gaan eerder dicht. Alle vestigingen zijn gesloten op Eerste Kerstdag en op Nieuwjaarsdag. Rond Oud & Nieuw zijn de inleverbussen gesloten. Vanaf 2021 wijzigen de abonnementstarieven van Bibliotheek Idea. Je vindt ze hier.
Aangepaste openingstijden   S
S
Geef om elKAAR(T)
 
Veel mensen voelen zich, speciaal in coronatijd, soms eenzaam. Om ouderen die niet veel mensen ontmoeten een hart onder de riem te steken, start Bibliotheek Idea op 1 december een kaartenactie: Geef om elKAAR(T). Doe je mee?
Lees meer   S
Blind date met een boek
 
Zin in een blind date met een goed verhaal? Laat je verrassen door een blind date met een boek! Zo ontdek je op een leuke manier andere auteurs en doe je nieuwe leesinspiratie op. Tot eind december in Bilthoven.
Lees meer   S
S
 
Taalcafé en spreekuur Taalhuis
Voor anderstaligen die beter Nederlands willen leren spreken en luisteren is er elke dinsdag Taalcafé in Zeist. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Wie advies wil over het leren van de Nederlandse taal is welkom bij het spreekuur, wekelijks op dinsdag in Zeist of telefonisch.
Taalhuis Zeist   S
 
S
Schrijven over je ouders
 
Door verrassende opdrachten leer je op een nieuwe manier naar je ouders kijken. Al schrijvende breng je je familie tot leven. Probeer het uit in een introductieworkshop op woensdag 2 december in Bilthoven.
Lees meer   S
Boekenclub Idea
 
In het kader van Nederland Leest gaan we met elkaar in gesprek over Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer. Deelname is gratis, wel vooraf aanmelden. Vrijdag 11 december in Bilthoven.
Lees meer   S
S
Avondje uit in Theater Idea
 
Theater Idea is weer open! Kom genieten van de leukste anekdotes, sterke verhalen, prachtige muziek en een goede dosis optimisme en zelfspot.
Arjan Kleton – Woensdag 9 december
Mylou Frencken & Dorine Wiersma – vrijdag 11 december
Kirsten van Teijn – Donderdag 17 december
S
Wereldmacht China
 
In deze lezing vol vuurwerk kijken we naar de opkomst van de rode draak als wereldmacht. Onderwerpen als handel, internationale samenwerking en Hong Kong komen aan de orde. Zaterdag 12 december in Zeist.
Lees meer   S
Out Stealing Horses
 
Aangrijpende levenskroniek naar de gelijknamige bestseller van Per Petterson. Een intelligent drama in het mooie landschap van Noorwegen. Met inleiding door filmjournalist Harry Peters Maandag 14 december in Figi Bioscoop, Zeist.
Lees meer   S
S
 
Nieuw! Cursus Cabaret 16+
Ben jij de leukste thuis? Na deze nieuwe cursus bij Kunstencentrum Idea in Soest heb je iedere week kromgelegen van het lachen, sta je vol spelplezier op het podium, en heb je handvatten om jouw eigen verhaal vorm te geven en te vertellen. Start maandag 1 maart.
Lees meer   S
 
S
Cursussen januari
 
In januari starten nieuwe reeksen cursussen bij het Kunstencentrum in Soest en er is weer veel om uit te kiezen, waaronder Illustreren, Fotografie, Teken & Schilderen, Creatief schrijven en Zelf kleding maken. Je kunt je nu al inschrijven.
Bekijk aanbod   S
Divers aanbod
 
Bij Volksuniversiteit Idea in Soest en Zeist kun je vanaf januari weer taalcursussen volgen. Ook kun je meedoen aan de workshop Fermentatie, de cursus Gezondere voeding volgen of een lezing over de Islam bijwonen. Bekijk het volledige aanbod online.
Bekijk aanbod   S
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb  
 
S