Boekenweek met Annejet van der Zijl, 75 Jaar vrijheid en leuke workshops.
 
Bekijk de online versie
 
 
RegioCultuurCentrum Idea  
Boekenweek, 75 Jaar vrijheid en meer.
Nieuwsbrief februari 2020
 
 
Bibliotheek   |   Kunstencentrum   |   Theater   |   Kunstuitleen   |   Cultuurpunt   |   Volksuniversiteit
 
 
Boekenweek 7 t/m 15 maart
 
Bibliotheek Idea en de Bilthovense Boekhandel ontvangen woensdag 11 maart Annejet van der Zijl, schrijfster van het Boekenweekgeschenk, in Bilthoven. Vrijdag 13 maart is iedereen welkom bij de eerste Open Leesclub, waarin we het Boekenweekgeschenk, het Boekenweek-essay en Finse dagen van Herman Koch bespreken. In Soest is op vrijdag 13 maart schrijver Stephan Enter te gast. Als afsluiter is op zaterdag 14 maart in Zeist het Dwarslopers Festival i.s.m. de Vrije Hogeschool en het Kunstenhuis. Tijdens de Boekenweek is ook de Stekjesbieb weer open.
 
  Boekenweek bij Idea    
 
 
 
75 Jaar vrijheid
 
 
75 Jaar vrijheid
Het is 75 jaar geleden dat de Tweede Oorlog is beëindigd. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven. Bibliotheek Idea besteedt aandacht aan dit thema met diverse activiteiten.
  Activiteiten    
 
 
 
 
Cabaret
 
 
Cabaret
Lachen, lachen en nog eens lachen! Theater Idea in Soest heeft in maart maar liefst drie leuke cabaretvoorstellingen op het programma staan. Tim Hartog op woensdag 12 maart, André Manuel op donderdag 19 maart en Tryo op zaterdag 28 maart.
  Kaarten    
 
 
 
 
 
Workshops en korte cursussen
 

Kom in het voorjaar een workshop of korte cursus volgen bij Idea! Alleen of gezellig samen met een vriend, vriendin of collega. Je kunt kiezen uit een groot aanbod, waaronder Punch Needling, Hip Gestipt, Je dagelijkse make-up en Boetseren in was. Inschrijven kan gemakkelijk online.

Kunstencentrum Idea     Volksuniversiteit Idea

 
 
Van boek naar film
 
Van boek naar film
 
Kwaliteitsfilms die een filmische visie op het boek geven. Voorafgaand aan de films wordt een inleiding gegeven. The Goldfinch op maandag 9 maart in Figi Bioscoop in Zeist, Le semeur op dinsdag 10 maart in Theater Idea in Soest en If Beale Street could talk in Theater Het Lichtruim in Bilthoven.
 
  Kaarten    
 
SeniorWeb
 
SeniorWeb
 
In maart gaat de maandelijkse informatiebijeenkomst van SeniorWeb Idea over ‘Accounts en wachtwoorden’. In april is het thema 'Spelen op de computer'. Woensdag 4 maart in Bilthoven, woensdag 11 maart in Zeist, woensdag 1 april in Bilthoven en woensdag 8 april in Zeist.
 
  Agenda    
 
 
 
Jeugdactiviteiten
 
 
Jeugdactiviteiten
In de voorjaarsvakantie organiseert Bibliotheek Idea diverse activiteiten voor kinderen. Van het maken van een eigen lichtgevende accessoire en het besturen van een computer met fruit tot een Kindercollege met journalist Job Boot. Neem eens een kijkje in de jeugdagenda!
  Jeugdagenda    
 
 
 
 
Een greep uit de agenda
 
mrt
10
 
Kennismakingsbijeenkomst Leesgroep Literatuur | Bunnik
Meer activiteiten bij Bibliotheek Idea
mrt
15
 
Festival Zeist Vertelt & Verteldiner | Zeist
Meer activiteiten bij Bibliotheek Idea
apr
09
 
Lezing Hoogsensitiviteit bij kinderen | Bilthoven
Meer activiteiten bij Volksuniversiteit Idea
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Fb  
 
 
RegioCultuurCentrum Idea
Markt 1 - 3701 JZ Zeist