RegioCultuurCentrum Idea
 
 
 
 
Agenda   |   0-8 jaar   |   8-12 jaar   |   Cursussen   |   Voorstellingen
 
S
Nationale Voorleesdagen
 
Van 20 t/m 30 januari zijn het de Nationale Voorleesdagen. Kinderen t/m 6 jaar die lid worden van Bibliotheek Idea, ontvangen een tasje met onder andere een leuk minipopje cadeau. Inschrijven kan gemakkelijk online. Het tasje met het minipopje zetten we als reservering in onze Afhaalbieb klaar. 
Lees meer   S
S
Prentenboek Top10
Als je de allerkleinsten gaat voorlezen, welke prentenboeken kies je dan? Een speciale bibliotheek-jury heeft een Top10 samengesteld voor de Nationale Voorleesdagen. Tien heerlijke voorleesboeken met verschillende verhalen. Veel voorleesplezier!
Lees meer   S
S
 
Digitale voorleestas
Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.
Lees meer   S
 
S
 
NIEUW! Micro:Bit Maker Kit
Leer programmeren met de Micro:Bit! In de Micro:Bit Maker Kit zit materiaal voor het programmeren van muziek, een lichtjespatroon en nog veel meer. In de handleiding vind je verschillende opdrachten. Leuk voor kinderen vanaf 8 jaar. Vanaf 21 januari te reserveren!
Lees meer   S
 
S
 
Hier woon ik!
WIJ(K) GELUK een leuke leuke buurtactie bedacht! Download hun Hier woon ik! poster, teken jezelf erop en hang de poster voor het raam. Je kunt er nog een prijs mee winnen ook!
Lees meer   S
 
S
 
Jeugdbibliotheek
In de Jeugdbibliotheek vind je alles voor jouw leeftijd: de leukste (voor)leesboeken, luisterboeken, boeken over allerlei onderwerpen, boeken om te lezen voor je lijst en nog veel meer. Neem eens een kijkje.
Jeugdbibliotheek   S
 
S
 
Junior Einstein
Met Junior Einstein kun je oefenen met alle vakken van de basisschool, speciaal voor jouw groep. Junior Einstein is gratis voor leden van de Bibliotheek en je kunt thuis inloggen met de je bibliotheek gegevens.
Naar Junior Einstein   S
 
S
 
 
Beer vindt in het bos drie paddenstoelen. Hij brengt ze naar Wezel, die heerlijk kan koken. Als de paddenstoelen klaar zijn, krijgen de vrienden ruzie over wie de derde paddenstoel mag opeten. Dan wordt het probleem onverwacht opgelost. Prentenboek met grappige tekeningen in rustige kleuren. Het verhaal eindigt met een heerlijke cliffhanger. Vanaf ca. 4 jaar.
Reserveer   S
 
Theobald leefde in een tijd vol ogers en reuzen en toen er nog geen scholen waren. Als zijn moeder ontvoerd wordt, begint een spannend avontuur. Het verhaal van Theobald wordt verzonnen en verteld door Theo Thorbecke (ik-persoon), de beste vriend van Bram Botermans. Met veel grappige stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 10 jaar.
Reserveer   S
 
 
Sam (ik-persoon) fraudeert met haar schoolcijfers op de laptop van een lerares. Vlak daarna raakt die lerares zwaargewond bij een brand op school. Als Sam op onderzoek uitgaat, ontvangt ze een dreigbrief. Tijdens het schoolkamp in de bossen enkele dagen daarna, voelt Sam aan alle kanten gevaar dreigen. Vanaf ca. 13 jaar.
Reserveer   S
 
Eind 1944 raken de levens van vier ca. 16-jarigen met elkaar verbonden. De Duitse soldaat Rolf moet het V2-lanceerplatform in Kerkhuizen bewaken. Daar woont Marijke, die zich wil inzetten voor het verzet. De Poolse Thomas wordt als dwangarbeider ingezet in een V2-fabriek en in Engeland is Yvie getuige van V2-bombardementen. Vanaf ca. 15 jaar.
Reserveer   S
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb  
 
S