RegioCultuurCentrum Idea
 
 
 
 
Bibliotheek   |   Kunstencentrum   |   Theater   |   Cultuurpunt   |   Volksuniversiteit
 
Dwarslopers Festival 2021
 
Wist je dat ongeveer 40% van de Nederlanders aangeeft zich regelmatig eenzaam te voelen? De impact van de huidige pandemie is groot. In het online Dwarslopers Festival op 17 april hoor je gedurfde, kleine monologen en geschreven songs over eenzaamheid en het verlangen naar verbondenheid. Laura van Dolron en Babs Gons treden op, er is jong poptalent te zien en Spinvis en Saartje van Camp sluiten af met een concert. Het festival is een co-productie van de Vrije Hogeschool, Bibliotheek Idea, het KunstenHuis en Literair Zeist. Kaarten zijn nu te koop.
Lees meer   S
S
Kijktip: Studio Daan
 
Wekelijks ontvangt presentator Daan Warnas een spraakmakende gast uit Zeist en omgeving bij Studio Daan voor een diepgaand gesprek. Zaterdag 10 april is schrijfster Marion Bloem te gast. Je kunt de afleveringen zien op Slotstad RTV en op YouTube. En ook leuk om te weten: Slotstad RTV zendt voortaan uit vanuit hun nieuwe locatie in de Bibliotheek!
Studio Daan   S
Eem voor Eem
 
Vanaf zaterdag 10 april worden in Bibliotheek Idea Soest elke tweede zaterdag van de maand opnamen gemaakt van het radioprogramma Eem voor Eem. Presentor Jean Heijl ontvangt uiteenlopende gasten en er is live muziek van lokale musici. De opnames worden van 16.00 tot 18.00 uur uitgezonden via Radio Soest.
Lees meer   S
S
 
Schrijven over liefde
Schrijfdocente Arianne Collee geeft een schrijfcursus met het thema ‘liefde’. Door inspirerende schrijfopdrachten sla je lekker aan het schrijven en kom je tot onverwachte inzichten. De cursus wordt online via Zoom gegeven en start woensdag 14 april.
Lees meer   S
 
S
 
Voor werkzoekenden
Online of op locatie, bij Walk&Talk doe je als werkzoekende inspiratie en kennis op voor je zoektocht naar een nieuwe baan. Bekijk onze Walk&Talk agenda voor de data en thema’s van de komende bijeenkomsten.
Naar Walk&Talk   S
 
S
Zadenbieb
 
De Zadenbieb is weer open! Door de coronamaatregelen kan de Zadenbieb kan voorlopig nog niet bezocht worden, maar elke maand kun je drie zaadsoorten aanvragen die je kunt ophalen in de Afhaalbieb. Kijk ook eens bij onze moestuinboekentips!
Lees meer   S
Soester Cultuurprijs
 
Woensdag 21 april wordt tijdens een feestelijk moment de tweejaarlijkse Gemeentelijke Cultuurprijs Soest uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich voor de Soester gemeenschap heeft onderscheiden op cultureel gebied. Benieuwd naar de genomineerden?
Lees meer   S
S
Schrijversontmoeting met Jan Brokken
 
Na de succesvolle online bijeenkomst met Arthur Japin organiseert de Slas i.s.m. Boekhandel van de Ven een tweede online schrijversbezoek. Dit keer met schrijver Jan Brokken over zijn laatst verschenen boek De tuinen van Buitenzorg. De online meeting vindt donderdag 22 april plaats via Zoom en is gratis. Wel vooraf aanmelden.
Lees meer   S
S
 
Workshop Green Screen Selfie
Van 20 mei t/m juli is de landelijke expositie van de Nederlandse Portretprijs te zien in Slot Zeist. Jongeren kunnen meedoen aan de Selfie portretwedstrijd. Bibliotheek Idea Zeist organiseert zaterdag 1 mei de workshop Green Screen Selfie, waar jongeren met een green screen en fotobewerking een zelfportret maken.
Lees meer   S
 
S
 
Reserveer   S
 
Reserveer   S
Reserveer   S
 
Reserveer   S
 
Afhaalbieb   |   Openingstijden   |   Reserveren   |   Online hulp
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb  
 
S