RegioCultuurCentrum Idea
 
 
 
 
Bibliotheek   |   Kunstencentrum   |   Theater
 
 
Kunstuitleen   |   Cultuurpunt   |   Volksuniversiteit
 
S
 
Even voorstellen
Idea heeft per 15 februari een nieuwe directeur/bestuurder: Frans Funnekotter. Frans volgt Bonne Westdorp op die in december 2020 met pensioen is gegaan. Frans heeft jarenlange ervaring in de culturele sector en verlaat de organisatie HART in Haarlem voor Idea. Inmiddels heeft Idea ook haar organisatiestructuur aangepast en per gemeente een manager aangesteld. Marieke Wiersma is per 15 januari Manager Idea Bilthoven en Maartensdijk. Lieneke Koot is per 1 januari Manager Zeist en Bunnik en Monica Kalbvleesch per 1 januari Manager Soest en Soesterberg. De managers zijn verantwoordelijk voor de organisatie, planning, operationele en financiële processen van Idea in de betreffende gemeenten.
 
S
 
Online diensten Bibliotheek
Tijdens de lockdown blijven onze bibliotheken open als Afhaalbieb, wat veel waardering oplevert van onze leden. Ook online organiseert Bibliotheek Idea diverse activiteiten. Zo ontmoeten werkzoekenden elkaar online bij Walk&Talk, genieten kleine kinderen van het online voorlezen en zijn er via YouTube livestreams lezingen bij te wonen. Voor wie hulp kan gebruiken op digitaal gebied staat ons klantenservice team en het team vrijwilligers van SeniorWeb klaar om hulp op afstand te bieden. Ook tijdens de lockdown zijn we er voor onze klanten!
Lezing Oerknal   S
 
S
 
Jongerencultuurcoach
In Soest zorgt jongerencultuurcoach Riëndy Holder dat cultuur zichtbaar en toegankelijk wordt voor jongeren, ook voor hen die niet vanzelfsprekend in aanraking komen met cultuur. Dit doet hij door het aanbieden en ondersteunen van activiteiten en het verbinden van bestaand aanbod. Zo organiseert hij activiteiten in de muziekstudio bij Balans en de mediastudio bij Idea. Ook werkt hij aan een digitaal jongerenplatform waarop jongeren diverse content kunnen uploaden, en aan de oprichting van een drumband speciaal voor jongeren. Meer weten? Vraag het Riëndy!
Lees meer   S
 
S
 
Online lessen
Door de corona pandemie heeft Idea haar deuren meerdere periodes moeten sluiten waardoor activiteiten niet fysiek bij Idea kunnen plaatsvinden. Inmiddels gaan veel lessen bij Kunstencentrum en Volksuniversiteit Idea gelukkig online door. Via Zoom volgen cursisten taallessen bij de Volksuniversiteit en bij het Kunstencentrum worden onder andere vele cursussen Dans, Circus en Musical online gegeven. Zo kunnen onze cursisten zich blijven ontwikkelen en met de docent en elkaar in contact blijven. Natuurlijk hopen we dat we de lessen op locatie snel kunnen hervatten!
Online dansles   S
 
S
 
Dwarslopers Festival
De Vrije Hogeschool, Literair Zeist, het Kunstenhuis, Cultuur in Zeist en Idea slaan de handen ineen voor het Dwarslopers Festival 2021. Het unieke aan dit project is dat het in co-creatie wordt uitgevoerd: door de betrokken organisaties onderling, maar vooral met jongeren, studenten, vrijwilligers en makers uit Zeist. De basis is het gezamenlijk maakproces, met als apotheose een festival op 17 april. Hiervoor worden meerdere scenario’s voorbereid, zodat er ongeacht de geldende coronamaatregelen een hoogwaardig programma neergezet kan worden. Voor het project zijn diverse fondsen aangeschreven.
Dwarslopers   S
 
 
S
 
De Belofte
De maatregelen tegen de corona pandemie heeft de culturele sector hard geraakt. Ook Theater Idea heeft een moeilijk jaar achter de rug. Maar we kijken vooruit! Samen met 400 andere culturele instellingen dromen wij de zalen alweer vol en laten we van ons horen met het poëtisch statement De Belofte. Wat begon als een hoopvolle tekst speciaal geschreven voor één theater werd al snel omarmd door de gehele culturele sector en groeide uit tot De Belofte die sector breed wordt verspreid, speciaal voor alle mensen die theater een warm hart toedragen.
Droom mee   S
 
S
 
Micro:Bit Maker Kit
Als extra dienstverlening aan Robokids fans leent Bibliotheek Idea tijdelijk Micro:Bit Maker Kits uit. De Micro:Bit sluit je aan op een computer, tablet of smartphone, waarna je zelf codes kunt schrijven die je daarna naar de Micro:Bit kopieert voor gebruik. In een kit zit materiaal voor het programmeren van muziek, een lichtjespatroon en nog veel meer. Met verschillende opdrachten uit de handleiding leren kinderen zo zelf programmeren. De kits zijn pas sinds kort te reserveren en nu al razend populair!
Lees meer   S
 
S
 
Launch your Future
Idea is partner in het project Launch your Future in Bunnik en Soest. Het project draait ook al in De Bilt en Zeist. Launch your Future is een project voor jongeren tussen de 16 en 30 jaar, die een extra zetje kunnen gebruiken om zichzelf te ontwikkelen en hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Met Launch your Future leren ze door middel van culturele workshops en door vrijwilligerswerk nieuwe vaardigheden, doen ze nuttige ervaringen en inspiratie op en leren ze nieuwe mensen kennen. Deelnemers ontvangen een vrijwilligersvergoeding en een certificaat van deelname. Iedereen die meedoet, werkt aan zijn of haar toekomst!
Lees meer   S
 
S
 
Fondsen en crowdfunding
De cultuurconsulent in Soest heeft de website van het Cultuurpunt versterkt met belangrijke informatie over landelijke, provinciale en gemeentelijke fondsen en informatie over verschillende subsidies, crowdfunding en cultuurleningen. Ook de nieuwsbrief ondergaat een transformatie met een nieuwe naam 'Soester cultuur nieuwsbrief' en met nieuwe onderwerpen zoals: de invloed van corona op de cultuursector, de digitale ontwikkelingen binnen de cultuursector als gevolg van corona, nieuwe fondsen en subsidies en interessante feiten over verschillende kunst- cultuurdisciplines.
Cultuurpunt   S
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb  
 
S