Herinrichting Zeist, Voorleesactiviteiten, Digitaal Jongeren Platform.
 
Bekijk de online versie
 
 
RegioCultuurCentrum Idea  
Nieuws van Idea
Zakelijke nieuwsbrief oktober 2020
 
 
Bibliotheek   |   Kunstencentrum   |   Theater   |   Kunstuitleen   |   Cultuurpunt   |   Volksuniversiteit
 
 
Metamorfose en Medialab
 
 
Metamorfose en Medialab
Bibliotheek Idea in Zeist heeft een metamorfose ondergaan. Er is een prachtig modern leescafé waar mensen terecht kunnen om te lezen en elkaar te ontmoeten. De Bibliotheek heeft nu ook een eigen Medialab, waar kinderen kunnen experimenteren met nieuwe technieken. Ook Slotstad RTV verzorgt haar uitzendingen voortaan vanuit een nieuwe studio in de Bibliotheek, zodat ze een plek midden in de samenleving hebben.
  Reportage Slotstad TV    
 
 
 
 
Delteykschool krijgt De Bibliotheek Op School
 
 
Delteykschool krijgt De Bibliotheek Op School
Met veel enthousiasme heeft de Delteykschool uit Werkhoven besloten om dit schooljaar te starten met het landelijke programma de Bibliotheek op School. De school krijgt een eigen actuele boekencollectie. Leescoördinatoren en teams in de basisscholen werken samen met leesconsulenten vanuit de Bibliotheek om leesplezier bij kinderen te vergroten. Meer lezen betekent beter in taal. In de gemeente Bunnik is de Delteykschool de derde school, naast de Barbaraschool en de Vonk in Odijk, die leesplezier structureel op de agenda plaatst.
 
 
 
 
Start nieuw seizoen
 
 
Start nieuw seizoen
Met twee uitverkochte voorstellingen door Youp van 't Hek is het theaterseizoen bij Idea in Soest geopend. Bijna alle artiesten spelen twee voorstellingen achter elkaar zodat veel mensen kunnen genieten van een avond theater. Natuurlijk is er voldoende ruimte tussen de theaterbezoekers. Ook alle cursussen van het Kunstencentrum zijn van start gegaan. De cursisten zijn weer druk bezig met dansen, edelsmeden, boetseren, schilderen en nog veel meer. Veel mensen hebben weer zin om creatief aan de slag te gaan.
  Theater Idea    
 
 
 
 
Voorlezen
 
 
Voorlezen
Voorlezen is voor elk kind belangrijk. Het is leuk en gezellig en kinderen gaan boeken leuker vinden door voorlezen. Kinderen worden daardoor beter in taal, ze leren meer woorden en begrijpen de taal beter. In Bilthoven wordt twee keer per week voorgelezen. Tijdens het voorleeskwartiertje bij Mama Lokaal op woensdagochtend luisteren de kinderen naar mooie verhalen en op maandagmiddag is er Arabisch voorlezen, voorafgaand aan de Arabische les.
  Agenda    
 
 
 
 
Digitaal Jongerenplatform
 
 
Digitaal Jongerenplatform
Gemeente Baarn en Gemeente Soest ontwikkelen samen een digitaal jongerenplatform. Jongeren tussen 12 en 18 jaar werken samen aan ‘Wij zijn aan’. Ze worden begeleid en uitgedaagd om zelf invulling te geven aan dit digitale platform. Via Instagram kunnen ze hun talenten laten zien, met elkaar in gesprek gaan en content delen en uploaden. Te denken valt aan: videoclips, performances, sport, vloggen, tik tokken, straatreportages, kunst, make up tutorials, skaten, spoken word en theater. Op termijn willen de jongeren komen tot een website waar ook ruimte ontstaat voor vraag en aanbod rond stage plaatsen en maatschappelijke thema's.
 
 
 
 
Andere bestemming voormalig V&D pand
 
 
Andere bestemming voormalig V&D pand

De Bibliotheek, Muziekschool en het KunstenHuis verhuizen niet naar het voormalige V&D pand in het centrum van Zeist. Dat is financieel niet haalbaar. Er komt naar verwachting een combinatie van wonen en winkels in het huidige pand. 

 
 
 
 
Historisch Kindercollege
 
 
Historisch Kindercollege
In Bunnik kunnen kinderen nu ook naar een Kindercollege. De aankomende keer is het een historisch Kindercollege. Hoe oud is Bunnik eigenlijk? En hoe is dit dorp ontstaan? Wat deden die monniken daar... Ook de geschiedenis van boeken komt langs. Kinderen gaan in het Kindercollege aan de slag met een zelf gekalligrafeerd kunstwerk.
  Lees meer    
 
 
 
 
Volksuniversiteit Idea
 
 
Volksuniversiteit Idea
Wie graag start met een cursus kan nu terecht bij de Volksuniversiteit in Zeist. Vanaf oktober kan iedereen bij de Volksuniversiteit in Zeist Engels, Frans, Italiaans, Spaans en Arabisch leren. Naast de talen zijn er allerlei cursussen waarin mensen zich persoonlijk kunnen ontwikkelen. Van een cursus Kattengedrag tot Selfcare voor moeders met jonge kinderen en een workshop Website bouwen met Google sites. Het aanbod is online te bekijken.
  Aanbod    
 
 
 
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Fb  
 
 
RegioCultuurCentrum Idea
Markt 1 - 3701 JZ Zeist