Welk boek pak jij deze zomer?
 
De zomer is hét moment om te lezen. In de zon of in de schaduw, in de tuin of aan het strand, onderweg in de trein of het vliegtuig… We helpen je graag bij het vinden van je perfecte zomerboek. Onderaan deze nieuwsbrief delen we een paar van onze leestips. Zomerlezen ambassadeur Matthijs van Nieuwkerk geeft in ieder geval alvast zijn zomerboektip: Zeer fijne boy van Gerard Reve. Welk boek pak jij deze zomer?
 
S
 
Nieuw cursusseizoen, schrijf je alvast in!
Na de zomer begint het nieuwe cursusseizoen van KunstenHuis Idea. Of je nu een instrument wilt leren bespelen, ervan droomt te schitteren in een musical of toneelstuk, de sterren van de hemel wilt dansen of zelf kunst wilt maken, bij ons ben je aan het juiste adres. Met een nog groter aanbod cursussen dans, muziek, theater, beeldende kunst en meer zit er vast iets bij voor jou of je kind. Kijk op onze website voor het volledige aanbod en schrijf je alvast in!
 
Ontdek het aanbod  
S
 
Start kaartverkoop theaterseizoen
Pak je agenda erbij! Met trots presenteren we ons nieuwe theaterprogramma 2022/2023. Op maar liefst drie podia kun je genieten van een geweldig breed aanbod: in Theater Het Lichtruim De Bilt, Theater Idea Soest en Poppodium De Peppel Zeist. Kom een avondje lachen met Maartje & Kine, geniet van de mooie muziek van Vivianne Cheng of ga met de voeten van de vloer bij Retro deLuxe. Bekijk het programma online en koop direct je kaarten. De theaterbrochure is verkrijgbaar op onze locaties.
 
Programma   S
 
S
 
Lezing Mark Deckers
Eind 1940 eist de Duitse bezetter het ontslag van alle Joodse medewerkers in Openbare Bibliotheken. Elf medewerkers raken bijna geruisloos hun baan kwijt, waaronder de in Zeist werkende Dora Belinfante. Mark Deckers ging op zoek naar hun verhalen en schreef hierover het boek Geruisloos verdwenen uit de bibliotheekgeschiedenis. Zaterdag 25 juni in Zeist.
 
Lees meer  
S
 
Schrijf jij het winnende verhaal?
Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. Wat betekent de bibliotheek voor jou? Hoe heeft de bibliotheek jouw leven veranderd? Kies je eigen tekstvorm, laat je schrijfkunsten erop los en misschien word jij de winnaar van de Bibliotheekblad schrijfwedstrijd! Stuur je verhaal in vóór 1 augustus.
 
Lees meer   S
 
S
 
Lezing Paul Schnabel
Paul Schnabel vertelt over zijn boek Anders gekeken; het beste en het boeiendste uit de Hollandse schilderkunst van de Gouden Eeuw. Hierin laat hij zien hoe de smaak in schilderkunst zich gedurende vier eeuwen heeft ontwikkeld. Donderdag 30 juni in Zeist.
 
Lees meer  
S
 
Vamos Spinning
Altijd al eens willen spinnen op flamenco of de klanken van castagnetten? Vlak voor de start van het wielerevenement La Vuelta Holanda kun je op diverse locaties langs de route van de Vuelta in de provincie Utrecht spinnen, begeleid door livemuziek. Spring op de fiets, sluit je aan bij het peloton en vamanos! Je kunt bij maar liefst drie van onze locaties meedoen aan dit unieke event: voor Theater Het Lichtruim in De Bilt, bij Theater Idea in Soest en op de Markt in Zeist.
 
Lees meer   S
 
S
 
Slottuinconcerten
Ook deze zomer kun je weer genieten van de unieke slottuinconcerten, bij Slot Zeist. KunstenHuis Idea, TivoliVredenburg en Slot Zeist organiseren namelijk samen een aantal openluchtconcerten in de tuin, met uitzicht op het Slot. Met vier prachtige concerten van Meau, Lucky Fonz III, Jett Rebel en Son Mieux op een even prachtige locatie, beloven het weer bijzondere avonden te worden.
 
Koop kaarten  
S
 
Collega's gezocht!
Kom jij ons team versterken? Word onze nieuwe stem bij Team Klantcontact, zorg dat alle shows vlekkeloos verlopen als Floormanager of laat artiesten shinen als Technicus. Bekijk de vacatures en solliciteer!
 
Bekijk de vacatures   S
 
S
 
Bekijk en reserveer   S
 
Bekijk en reserveer   S
Bekijk en reserveer   S
 
Bekijk en reserveer   S
S
S
 
fb  
 
S